Winterpeen oogsten in

december

Het is oogsttijd! In december valt er nog veel te oogsten, zoals bijvoorbeeld de kweepeer, snijbiet, veldsla, rodekool, witte kool, koolrabi, knolselderij, winterpenen, bietjes, rammenas, knolvenkel en kervel.

Laten we beginnen met de winterwortelen. Daar zal Americo blij mee zijn!
 

Wat heb je nodig om winterpenen te oogsten?

 

Winterpeen oogsten

Winterpenen worden groter en dikker dan zomerwortels. Ze worden ook wat later dan de zomerwortels gezaaid en hebben ook meer tijd nodig om te groeien.

Wanneer zijn winterpenen oogst klaar?

Om te checken of de wortels oogst klaar zijn hebben wij een klein trucje. Maak de bovenkant van de wortel een beetje vrij. Wanneer de kop ongeveer even groot is als een munt van €0,50 cent zijn ze oogst klaar.

Winterwortels bewaren

Er zijn een aantal manieren om winterwortels te bewaren.

  1. Wortelen zijn in de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar. Je zou ze langer kunnen bewaren door de wortels in een vochtige handdoek te draaien of in een bak met water te leggen.
  2. Invriezen is ook een optie. Hiervoor moet je de wortelen kort blancheren en in een afgesloten zak kun je ze makkelijk een jaar bewaren.
  3. Winterpenen kan je nog heel lang bewaren door ze in een kistje tussen lagen vochtig zand (niet te nat) te bewaren. Zorg er wel voor dat de wortels in donkere ruimte liggen.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.