Spinazie oogsten in

juni

Juni kan vaak een hele warme maand worden. Het geven van water in je moestuin wordt dan een van de prioriteiten. Een regenton zorgt ervoor dat je op droge dagen water hebt voor in de tuin. Door het zomerse weer groeit groente en fruit goed door en kan er flink wat geoogst worden. Bereid je hierop voor en zorg dat je genoeg ruimte hebt voor al die verse producten uit eigen moestuin. Deze maand vertellen we hoe je het beste spinazie kunt oogsten. 

 

 

Wat is spinazie?

Spinazie behoort tot de bladgroente en heeft een zachte smaak. Het is een hele gezonde groente vol voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium, vitamine K en eiwit. Deze voedingsstoffen zorgen voor sterke botten en spieren en geven je meer energie. Spinazie kun je op veel verschillende manier bereiden. Je kunt het koken, wokken en rauw bereiden in een verse salade.

 

Spinazie oogsten uit eigen moestuin

Je oogst spinazie wanneer de blaadjes ongeveer 6 centimeter zijn en nog een donkergroene kleur hebben. Als je de spinazie te lang laat zitten worden de blaadjes geel. Snijd met een mesje de blaadje zo dicht mogelijk van de plant. Als je de wortel laat zitten kun je er na 3 weken nog een keer spinazieblaadjes van oogsten. Daarna is de plant uitgegroeid en kun je deze bij de composthoop leggen.  

 

 

Het bewaren van spinazie

Spinazie is het lekkerst wanneer je het meteen bereid. Als dit niet lukt kun je de spinazie tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Heb je heel veel spinazie geoogst? Blancheer de bladeren even en stop ze in een afgesloten zak of bak in de vriezer. Zo kun je de spinazie tot wel 12 maanden bewaren!

 

 

#Tuinhack: Het verouderingsproces wordt niet helemaal gestopt wanneer je groente in de vriezer doet. Daarom moeten de meeste groente eerst even in aanraking zijn geweest met warm water. Zo behoud het de kleur, textuur en smaak. 

Tuinkalender

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.