Sla zaaien in

mei

Mei is de maand dat de groentes hard gaan groeien! Hou deze maand onkruid goed in de gaten en begin met het verzamelen van afval voor de composthoop. Er is weinig kans meer op vorst dus alles kan gezaaid en geplant worden. Denk aan radijs, spinazie, courgettes en ook sla. Slazaden kiemen bij een temperatuur van 20 graden al binnen een week.

Verschillende sla rassen

Er zijn veel verschillende soorten sla. Iedere sla heeft zijn eigen kleuren, smaken en vormen. Het is leuk om de verschillende soorten te zaaien en ze daarna te gebruiken als mix voor bijvoorbeeld in een salade. Deze maand geven we tips voor het zaaien van kropsla, omdat dit toch wel de meest traditionele en bekende sla is. Naast kropsla heb je nog rucola, krulsla, eikenbladsla, ijsbergsla, veldsla en romaine.

 

Krobsla zaaien

We kennen allemaal wel de kropsla. De sla die je makkelijk kan gebruiken voor salades en bijgerechten. Veldsla is ook erg gezond, het zit bordenvol vitamine en vezels. Deze sla wordt ook wel ‘botersla’ genoemd vanwege zijn boterzachte smaak.

 

Sla zaaien

De beste maanden voor het zaaien van sla is van begin april tot half juli. De grond moet vruchtbaar en luchtig zijn en het liefst met een goed vochthoudend vermogen. Sla heeft namelijk veel water nodig om te groeien. Ze worden meestal in een rijtje gezaaid. Zorg er voor dat je genoeg ruimte tussen de verschillende zaadjes doet. Neem ongeveer een afstand tussen de 20 en 30 cm. Op de verpakking van de zaadjes staat ook omschreven wanneer je ze precies het beste kan zaaien.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.