Pastinaak oogsten in

januari

In januari is de winter echt begonnen en kan het vaak al vriezen. Ondanks de vorst en de lege moestuin zijn er nog klusjes te doen en een paar groenten te oogsten. Januari is door de rustige periode ideaal om voorbereidingen te treffen, schoon te maken en inkopen te doen. Deze maand kan je nog spruitjes, selderij, koolsoorten en pastinaak oogsten.

Wat heb je nodig om pastinaak te oogsten?

• Spitvork

• Flexibele mand


Pastinaak oogsten

Pastinaak kan tegen vorst en is daarom de gehele winter nog te oogsten. Leg bij strenge vorst een groeivlies over de gewassen. Controleer eerst één of twee pastinaken voordat je de rest oogst. Je oogst de pastinaak door een spitvork naast de pastinaken recht in de grond te steken en schuin naar boven te halen. Een spitvork is handig voor de oogst van alle wortelsoorten en kan ook goed gebruikt worden voor het los spitten van de grond.
Pastinaak bewaren

Je kan de pastinaak ongeveer 2 weken bewaren op een koele plek. Aangezien de pastinaak tegen vorst kan, kan je ze de gehele winter laten staan. Dit geeft je de ruimte om de pastinaak pas te oogsten als je deze gaat bereiden. Je kan de pastinaak ook rauw of geblancheerd invriezen. Lees in onze nieuwe blog een recept voor heerlijke pastinaak frietjes!


Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.