Paprika zaaien in

februari

We moeten helaas nog even tot maart wachten voordat we echt vol aan de slag kunnen in de moestuin, maar gelukkig zijn er altijd nog een aantal groenten die je binnen al kunt zaaien. Het gaat hierbij om de aubergine, doperwten en de paprika. Ze groeien namelijk beter in een pot of onder een kas, omdat ze veel warmte nodig hebben. Een goed alternatief om alvast aan de slag te gaan. Deze maand leggen we je uit hoe je het beste de paprika kunt zaaien. Heb jij nog geen eigen moestuin maar zou je er wel graag zelf een willen? Lees in onze nieuwe blog tips voor de start van een eigen moestuin. 

 

Zelf paprika zaaien | Soluvert.nl

 

De standplaats van de paprika

Paprika is een makkelijke groente om zelf te kweken en een goed alternatief in de wintermaanden. Paprika’s houden namelijk van veel warmte en licht. Binnen is het altijd warmer dan buiten, dus het kweken van de paprika binnen in een pot is een goed alternatief. Plaats de pot in de keuken voor het raam waar veel licht is. De paprika groeit het beste met een temperatuur van rond de 20 graden. 

 

Paprika zaaien in een pot

Het zaaien van paprika kun je doen van januari tot april. Zorg ervoor dat je zaai- en stekgrond hebt om de paprika in te zaaien. Zaai de paprika ongeveer een halve centimeter onder de aarde. De zaadjes hebben ongeveer een ruimte van 10 centimeter nodig. Afhankelijk van hoe groot jouw pot is kun je meerdere zaadjes zaaien, maar zorg dat de zaden genoeg ruimte hebben om goed te groeien. 

 

Het verzorgen van de gezaaide paprika

Houd het groeiproces in de gaten en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Als je merkt dat de pot te klein wordt bij het groeiproces dan verpot je alles naar een grotere pot. Houd er wel rekening mee dat je de wortels niet beschadigd. Daarna is het een kwestie van wachten totdat de paprika’s hun goede kleur hebben. 

 

#Groenteweetje: Wist je dat paprika’s het immuunsysteem en de huid stimuleren? Hierdoor herstelt de huid sneller. Dit komt door de vele mineralen en vitaminen die gecombineerd worden met elkaar. 

 

Zelf paprika zaaien in een pot | Soluvert.nl

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.