Boerenkool oogsten in

februari

In februari kun je de grond alvast gereed maken voor het komende seizoen. Bij droog weer kun je beginnen met het losmaken van de harde grond. Ook de laatste winterharde koolgewassen kunnen geoogst worden uit de moestuin. Denk hierbij aan spruitkool of boerenkool.

 

Boerenkool uit eigen moestuin | Soluvert.nl

 

Oogsten van boerenkool

De boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest. Het zetmeel wordt omgezet in suiker, waardoor de boerenkool zoeter van smaak wordt. Snijd zo nu en dan wat bladeren af zodat je ze altijd vers kunt gebruiken. Boerenkool kan goed tegen kou dus je kunt gerust wat laten liggen. Wanneer je de boerenkool gaat oogsten, gebruik een flexibele tuinmand om de bladeren in te verzamelen

Bewaren van boerenkool

Na het oogsten van de boerenkool kun je deze ongeveer nog een week in de koelkast bewaren. Stop de bladeren in een papieren zak, zodat ze niet uitdrogen. Boerenkool kun je ook in de vriezer bewaren voor zo’n 12 maanden. Kook de bladeren eerst 4 minuten in water, laat het daarna afkoelen, stop het in een vrieszak en vries het in.

 

Boerenkool oogsten | Soluvert.nl

 

Boerenkool recepten

Met de oogst van deze heerlijke groente kun je verschillende gerechten maken. De meest voorkomende is natuurlijk de boerenkoolstamppot. Lees hier het moestuinrecept van Charlotte.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.