Aardbeien planten in

augustus

Er zijn 2 tijdstippen in het jaar om aardbeien te planten. In augustus met verse planten of zelfs in het voorjaar met gekoelde planten. Het is de maand augustus, dat betekent dat wij met de verse aardbeienplanten aan de slag gaan.
 
Verse aardbeienplanten zijn bijna bij elke kweker verkrijgbaar. Verse planten vragen wel de nodige verzorging en dan gaat het met name om het water geven. Aardbeien houden namelijk niet van ‘natte voeten’. 
 

Wat heb je nodig om aardbeien te planten?

 
 

Aardbeien planten

In augustus leggen de aardbeienplanten van september tot oktober nieuwe bloemen aan voor het volgende jaar. Zoek een plek waar de aardbeien niet in de volle zon staan en zorg dat ze uit de wind staan. 
 
Houd een plantafstand van 30cm in de rij en 60cm tussen de rij. Plant de aardbeien niet te diep. Zorg ervoor dat alleen de wortels onder de grond zitten en dat het hart van de plant boven de grond uitsteekt.  Maak gebruik van aardbeienfolie of stro om te voorkomen dat de aardbeien op de grond gaan liggen en om de groei van onkruid tegen te houden.
 
Met een tunnelboog is het zelfs mogelijk om de oogst te vervroegen. Door de vorming van het microklimaat krijg het vervroegend effect. 

 
 

Knip uitlopers weg, zodat de aardbeiplant op haar vruchten kan concentreren en deze niet met de uitlopers hoeft te delen.
 
Met de oogst zou je bijvoorbeeld een heerlijke plaattaart met aardbeien van kunnen maken kunnen maken. Lees hier het favoriete moestuinrecept van de maand augustus. 

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.