Voorjaarsschoonmaak in de tuin

De lente staat voor de deur. Binnenkort zien we de eerste bloembollen weer en zullen de geitjes en koeien weer buitengezet worden. Tijd om jouw tuin een flinke schoonmaakbeurt te geven, zodat ook deze weer klaar is voor het volgende seizoen!

 

 

Grasveld maaien

Je grasveld zal vast toe zijn aan een opknapbeurt. Verwijder eerst al het vuil voordat je het gras gaat maaien. Maai het niet te kort want anders krijgt het gras niet genoeg lucht. Gebruik wat bemestingskorrels om je gras een frisse boost te geven en het mos te verwijderen.

Heggen, bomen en struiken snoeien

Voordat de bloemetjes weer gaan bloeien, is het verstandig om eerst de oude dode takken te snoeien. Zo hebben de planten weer genoeg ruimte om te groeien.

 

 

Bladeren verwijderen

Zodra de weersvoorspellingen wat beter worden, kun je overtollig blad verwijderen uit de tuin. Laat een klein laagje blad liggen voor de insecten en dieren in de tuin. Gebruik de compostbakken van Soluvert om bladeren en tuinafval in te verzamelen en maak zo jouw eigen compost. Het is duurzaam en je bespaart geld omdat je geen kunstmest hoeft te kopen.

#Tuinhack: Begin met de voorjaarsschoonmaak vlak na de winter, dan ben je gegarandeerd van een mooie bloeiende tuin waar je niet veel onderhoud meer aan hebt!

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.