Vergeten groenten uit eigen moestuin

In Nederland hebben we best wat vergeten groenten die in andere landen juist heel veel gebruikt worden. Dat het in Nederland vergeten wordt is eigenlijk best jammer. Hoe meer gevarieerde groenten je eet, hoe meer verschillende vitamines je binnenkrijgt. Daarnaast zijn vergeten groenten heel gezond en lekker en kan je ze gemakkelijk kweken in eigen moestuin!

Welke groenten behoren tot de vergeten groenten? | Soluvert.nl


Tegenwoordig hebben we veel vergeten groenten die we vroeger juist heel veel aten. Denk aan pastinaak, koolrabi, schorseneer en aardpeer. Deze groenten heten ‘vergeten groenten’ omdat de productie erg duur is. Tegenwoordig koopt de consument zijn groenten veel in supermarkten waar je deze producten dus niet kunt kopen. Des te leuker om ze zelf te kweken in eigen moestuin!

Vergeten groenten uit eigen moestuin | Soluvert.nl

 


Welke groenten behoren tot de vergeten groenten?

Maar over welke groenten hebben we het als we spreken over de vergeten groenten? Welke groenten werden vroeger veel gebruikt en kwamen wekelijks in de gerechten voor die we nu niet meer zoveel gebruiken? Misschien ken je sommige niet eens meer..

* De pastinaak: Deze groente wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt aangezien deze groenten weer in de supermarkt te vinden is. De pastinaak heeft een wortelachtige vorm en een anijssmaak. 

* De schorseneer: deze groente lijkt een beetje op een asperge en geeft een zachte, romige en nootachtige smaak af. Deze vergeten groenten gaat goed samen met andere groenten. 

* De aardpeer: is eigenlijk de wortelknol van een plant en geeft een lichtzoete, nootachtige smaak af. De aardpeer doet het altijd heel goed als extra smaakmaker in soepen.

* De mierikswortel: wordt voornamelijk gebruikt in Aziatische gerechten. Zij raspen deze groente meestal en het geeft een wat scherpere smaak af. Heerlijk als smaakmaker voor verschillende gerechten. 

* De rammenas: een vergeten groente die veel mensen niet kennen. Deze groente is in verschillende kleuren te verkrijgen en lijkt een beetje op de radijs. De rammenas is alleen groter en geeft een iets mildere smaak af. 

* De meiraap: wordt vrijwel niet meer geteeld in Nederland, alleen nog in de bio landbouw of in je eigen moestuin. Deze vergeten groente wordt voornamelijk rauw gegeten in bijvoorbeeld salades. 

* De koolraap: deze vergeten groente is een kruising tussen de kool en de meiraap. Het lekkerst is om de koopraap te koken, deze geeft dan een zachte aromatische smaak af.

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.