Tuintrend: Een moderne moestuin, de Urban Garden!

Je ziet het steeds vaker: stadstuinen, ook wel Urban Gardens genoemd. Mensen nemen met elkaar het initiatief om in wijken ongebruikte grond om te toveren tot stadstuin of moestuin. Ook op balkons en daken zie je mensen moestuintjes beginnen in bakken en potten.

 

Wat is Urban Gardening?


Urban Gardening komt uit de tuinbouw waarbij stad en land elkaar ontmoeten. Mensen willen steeds vaker meer groen om zich heen hebben en gaan dus op zoek naar stukjes grond. Grond die perfect gebruikt kan worden om allerlei groente en fruit te verbouwen. Aangezien in de volle steden niet iedereen over een tuin beschikt, creëren mensen hun eigen plekje voor een moestuin. Dit gebeurt in overleg bijvoorbeeld op vrije stukken grond.

 


Urban gardening op het balkon

Je hebt niet per se een tuin of stuk grond nodig om aan Urban Gardening te doen. Met een beetje creativiteit is het ideaal voor een klein balkon, terras of zelfs op een plat dak! Gebruik kisten, emmers, potten en bakken voor het zaaien van groenten en fruit. Hang potten aan de reling van je balkon voor bijvoorbeeld bieslook, munt en peterselie. Het voordeel van moestuinieren in bakken, is dat je de omstandigheden makkelijker kunt regelen dan bij zaaien in de volle grond. Meer tips over tuinieren in bakken en potten? Lees hier onze handige tips

 


Voordelen van urban gardening

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan Urban Gardening. Het hebben van een groene omgeving bevorderd de gezondheid, het creëert verse seizoensgebonden oogst, de stad ziet er vrolijker uit door de groene kleur en tenslotte ontmoet je door Urban Gardening meer mensen. Het zorgt voor samenhorigheid en je doet meer sociale contacten op!

 

Ook aan de slag met Urban Gardening? De producten van Soluvert helpen je een handje. Shop ze direct op martenstuin, of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.