Tuintrend: Een groene duurzame tuin

Planten eruit, tegels erin is voor lange tijd een grote tuintrend geweest. ‘Lekker makkelijk in onderhoud’ was vaak de reden. Maar steeds meer mensen gaan het plezier en het duurzame belang inzien van een stukje natuur in de achtertuin.

Een groene tuin: goed voor het milieu

Verharding en tegels in de achtertuin zorgen ervoor dat het regenwater niet in de grond kan wegzakken en te snel in het riool beland. Een groene tuin zorgt voor minder wateroverlast, is beter voor het milieu en het heeft een positieve invloed op de biodiversiteit. Planten en bloemen zorgen voor minder verzakking van de grond en trekken dieren aan die zorgen voor leven in de tuin!

Terug naar de natuur

Een groene tuin heeft wat meer onderhoud nodig dan een betegelde tuin, maar hoeft niet altijd strak en opgeruimd te zijn. Belangrijk voor een levendige tuin die dieren aantrekt, is dat je tuin juist niet té opgeruimd is. Laat een deel van de bladeren en takken liggen, zodat dieren een beschutte plek hebben in de tuin.

Als je een hekel hebt aan onkruid wieden, kan je een gronddoek aanbrengen in de ondergrond. Zo kan je effectief onkruid bestrijden zonder chemische middelen te gebruiken.


Rustieke kastanje regenton

Om de natuurlijke en duurzame tuin af te maken, kan je een regenton neerzetten. Regenwater is een van de gezondste watervoorziening voor de tuin. Door het opvangen van water in een regenton heb je niet alleen het beste drinkwater voor jouw planten en bloemen, maar heb je ook minder last van wateroverlast. De originele kastanje regenton past perfect in een groene tuin. Door het materiaal krijgt het een rustieke en natuurlijke uitstraling.

Meer producten voor een duurzame groene tuin

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.