Peer's tuintip: de tuin vrij maken van zomergroenten

In november is het tijd om de tuin vrij te maken van zomergroenten. Het is belangrijk om in deze maand voor een goede basis te zorgen, zodat je in het voorjaar de grond gemakkelijk kunt verwerken. Door de tuin nu vrij te maken van zomergroenten en door compost te strooien, zullen planten en bomen komend seizoen sterker en gezonder groeien.

Wat heb je nodig om de tuin winterklaar te maken?

Zomergroente verwijderen

November is de maand om afgevallen blad op te ruimen en zomergroente te verwijderen. Bij het vrijmaken van de tuin van zomergroente, houd je plantresten over. Deze plantresten kun je gebruiken bij het starten van een nieuwe cyclus, door ze op de bodem van een geul te planten. Voordat je dit doet, raden wij aan eerst compost te strooien in je tuin. Hierna kun je de stukken in de grond herplanten, welke je hebt verrijkt met goed doorgerotte compost of ander organisch materiaal, waardoor de moestuin ook volgend seizoen goed zal groeien.

Leg de basis met een gronddoek

Om ervoor te zorgen dat onkruid niet in de weg gaat zitten in de tuin, is het verstandig om gebruik te maken van een gronddoek. Gronddoek is namelijk stevig, waterdoorlatend en voorkomt de doorworteling van onkruiden. Omdat het gronddoek zwart is, trekt het tevens warmte aan en kun je het gemakkelijk gebruiken om de grond op te warmen.

Vind een verkooppunt in de buurt voor het aanschaffen van Soluvert gronddoek.

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.