oktober 2017

Peer’s recept van de maand oktober: Peultjes en garnalen in kokosmelk

 

Vandaag een heerlijk bijgerecht om de zomer toch een beetje in huis te halen, ondanks dit regenachtige weer. Haal die ingevroren peultjes maar tevoorschijn. Wanneer je ze zo droog mogelijk invriest zijn ze heel goed te wokken of lekker in een soep. Zoals jullie van Soluvert gewend zijn is dit recept binnen no-time klaar.
 

Wat heb je nodig (2 personen)?

  • 250 gram jumbo garnalen
  • 2 tomaten
  • 100 gram peultjes
  • 1 stengel sereh
  • 1 el olie
  • 1 el sambal oelek
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 el Balinese kruidenpasta
  • wokpan
     

Stap voor stap

Stap 1

Maak de peultjes schoon, halveer ze en kook ze ong. 3 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water. Spoel ze af met koud water en laat ze even uitlekken. (Wil je ze invriezen? Zorg dat ze zo droog mogelijk zijn, zodat er zo min mogelijk ijskristtallen ontstaan.) Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stap 2

Hak de sereh fijn en meng deze door de kruidenpasta. Verhit de olie in een wokpan en bak de kruidenpasta al omscheppend door. Roer de kokosmelk erdoorheen en laat het sudderen (ong. 3 minuten) tot er een dikke saus ontstaat. Schep de peultjes, tomaat, garnalen en de sambal er samen doorheen en laat het nog circa 2 minuten zachtjes doorwarmen.

Serveer dit bijgerecht met rijst en komkommer om het af te maken. Smakelijk eten!
 

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest