april 2018

Peer's recept van de maand april: Witte asperges met zalm (pakketje)

 

Het is weer asperge tijd! Het nieuwe seizoen is begonnen, het witte goud ligt klaar om gegeten te worden. Daarom deze week een heerlijk recept met witte asperges en zalm.
 

Wat heb je nodig om asperges te koken (4 personen)

  • 1 kg witte asperges
  • 300 gram verse zalmfilets
  • 1 zakje saus voor de asperges
  • 50 gram ongezouten boter
  • 250 ml water
  • 8 gram verse basilicum
  • Optioneel: 200 ml droge witte wijn


Stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng ze aan de kook tot ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Snijd de zalm in het aantal benodigde stukken. Giet de asperges af en verdeel de zalm over het bakpapier. Vouw het bakpapier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Doe wat peper en zout bij de asperges en de zalm en vouw de pakketjes dicht. Leg ze op de bakplaat of het rooster van de oven. Bak de pakketjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.

Stap 3

Ondertussen kan je aan de slag met de aspergesaus die je bereidt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vouw de pakketjes open en schep er wat aspergesaus over.

Serveertip: Snijd de basilicum in reepjes en strooi deze over de asperge zalmpakketjes.


Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest