Onderhoud aan tuinhekken en plantenbakken

Een schutting of tuinhek heeft meestal een levensduur van ongeveer 10 jaar. Je moet er dan wel voor zorgen dat deze zo nu en dan een schoonmaakbeurt krijgt. Het is een stuk makkelijker dan je denkt en zo blijft je tuinhek voor langere tijd mooi. Daarnaast is het belangrijk om ook te controleren of de schroeven en scharnieren nog goed zitten. Check naast je tuinhek ook de houten plantenbakken en het hekwerk van bijvoorbeeld klimgroenten.

 

Onderhoud van tuinhekken | Soluvert.nl

 

Je tuinhek schoonmaken

Na de herfstachtige maanden zit er vaak wat spatwater of groene aanslag op je hek en plantenbakken. Gebruik geen hogedrukspuit, dit zorgt voor strepen of beschadigingen. Maak het hout nat met een gewone tuinslang en gebruik een borsteltje of schuursponsje voor het schoonmaken.

 

Onderhoud van tuinhekken en plantenbakken | Soluvert.nl

 

Schroeven en scharnieren van een tuinhek of plantenbak

Controleer de schroeven en scharnieren op eventueel roesten. Als ze gaan roesten kan het hout gaan rotten en uiteindelijk afbreken. Check de schroeven dus goed en vervang ze op tijd. Hierdoor gaat jouw tuinhek of plantenbak langer mee.

 

#tuinhack: Als je na elk seizoen je tuinhek en houten plantenbakken goed schoonmaakt en controleert, blijven ze een stuk mooier en sterker waardoor ze langer meegaan.

 

 

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.