oktober 2018

Moestuin op je bord: verse pompoensoep

recept pompoensoep | soluvert.nl

Deze maand kan je pompoen oogsten, dus tijd voor een heerlijke verse pompoensoep!

Wat heb je nodig voor Pompoensoep? (4 personen)

  • Staafmixer Grote soeppan
  • 1 kilo pompoen 2 uien
  • 2 tenen knoflook Peper
  • Zout
  • 250 gram winterpeen
  • 2 gedrooge laurierblaadjes 3 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 druppels tabasco
  • 125 gram crème fraîche
  • Pompoenzaadjes

Stap voor stap

Stap 1
Snijd de pompoen in schijven. De pompoen is een harde vrucht, dus snijd deze altijd met een stevig mes. Verwijder de zaden, draden en schil. Snijd de pompoen in grove stukken.

Stap 2
Schil de winterpeen en snijd deze in plakken. Snijd de knoflook en ui fijn.

Stap 3
Verhit de olijfolie in de soeppan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten. Voeg hieraan de knoflook, het laurierblad en komijn toe. Voeg daarna het water en groentebouillontablet toe. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten garen.

Stap 4
Verwijder de laurierblaadjes uit de pan. Pureer het geheel met de staafmixer tot een soep en breng op smaak met tabasco, peper en zout. Garneer met de crème fraîche en pompoenzaadjes.