januari 2019

Moestuin op je bord: Pastinaak frietjes

recept: Pastinaak frietjes uit eigen moestuin | Soluvert.nl

In de winter kan je pastinaak oogsten uit de moestuin. De pastinaak is lange tijd een ‘vergeten groente’ geweest, maar wordt tegenwoordig steeds meer geteeld en gegeten. Lees in onze tuinkalender hoe je deze maand pastinaak kan oogsten voor dit heerlijke pastinaak recept met rozemarijn. Rozemarijn kan het gehele jaar geoogst worden, waardoor je dit ook vers uit eigen tuin in dit recept kunt verwerken.

Wat heb je nodig voor Pastinaak frietjes? (4 personen)

  • Bakpapier
  • 1kg pastinaak
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50g Parmezaanse kaas

Stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C en leg bakpapier op een bakplaat. Oogst de pastinaak uit de moestuin en zorg dat deze schoon is. Schil en snijd de pastinaak in dunne frietjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de frietjes over de bakplaat.

Stap 2

Haal de naadjes van de rozemarijn af en snijd ze fijn. Pers de knoflook en voeg deze bij de olijfolie. Voeg de knoflookolie en rozemarijn toe aan de pastinaak frietjes.

Stap 3

Bak de frietjes ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven, halverwege keren. Rasp tijdens het bakken de Parmezaanse kaas. Schep de frietjes na 35 minuten nogmaals om en bedek met de geraspte kaas. Bak de frietjes nog 10 minuten in de oven en dan zijn ze klaar om te serveren! Vers uit eigen moestuin op je bord!