Moestuin op je bord: Gegratineerde aardappeltjes met knolselderij en schorseneren

Er is niks zo lekker dan vers geoogste groente uit de eigen moestuin direct gebruiken in je gerechten. In november kunnen we nog een aantal wintergroente oogsten. Lees het recept van Charlotte voor 4 personen voor gegratineerde aardappeltjes met knolselderij en schorseneren. Jouw schorseneer nog niet geoogst? In onze tuinkalender lees je hoe je het beste schorseneer kunt oogsten uit eigen moestuin. 

 

Winters recept met schorseneer | Soluvert.nl

 

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram schorseneren
  • 400 gram knolselderij 
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 50 gram boter
  • Nootmuskaat
  • Peper er zout
  • 1 teen knoflook
  • tijm

 

Zo maak je Charlotte’s winterse recept met schorseneren

Stap 1. Verwarm de over voor op 220 graden. 

Stap 2. Schil de schorseneren en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 centimeter. Doe dat ook met de aardappelen en de knolselderij en kook de groenten tot ze bijna gaar zijn.

Stap 3. Halveer de knoflook. Wrijf de ovenschaal flink in met de snijvlakken van de knoflook en vet daarna in met de helft van boter. 

Stap 4. Roer in een grote kom de slagroom en melk door elkaar. Breng het mengsel op smaak met de nootmuskaat, verse tijm, peper en eventueel zout.

Stap 5. Meng de aardappelen, schorseneren en de knolselderij in de ovenschaal met het roommengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer dit voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Besprenkel daarna het gerecht met wat verse tijm takjes.

Tip: Serveer de gegratineerde aardappelen met schorseneren en knolselderij samen met een lekker varkenshaasje. Deze combinatie is hartstikke lekker en je hebt in een handomdraai een echte herfst maaltijd. 

 

Recept: Gegratineerde aardappeltjes met knolselderij en schorseneren | Soluvert.nl

 

Meer inspiratie

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.