Moestuin op je bord: Boerenkoolstamppot met rode ui, spek en brie

Verse boerenkool uit de moestuin geoogst? Maak er een heerlijke stamppot van. Lees onze variatie op een boerenkoolstamppot voor 4 personen.

 

Wat heb je nodig?

• 500 gr aardappels
• 200 gram boerenkool
• 2 rode uien
• 100 gr spekreepjes
• 75 gr brie
• 2 eetlepels crème fraîche • Melk
• peper en zout

 

Boerenkoolstamppot recept | Soluvert.nl

 

Van stap tot stap

Stap 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur. Als het water kookt, laat de je de aardappelen ongeveer 12 min koken.

Je kan de boerenkool toevoegen aan de aardappelen, maar door ze samen te koken worden de aardappelen minder snel gaar. Kook de boerenkool gaar in ongeveer 10 min.

Stap 2. Snijd de rode uien in ringen en de brie in plakken. Zet ondertussen ook 2 bakpannen op het vuur. Voeg aan 1 pan boter of olie toe. Bak het spek in de pan zonder boter en laat deze 10 minuten bakken. Roer af en toe door. Bak de uienringen gaar in de pan met boter.

Stap 3. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp alles met een scheutje melk, de twee eetlepels crème fraîche, en wat peper en zout goed door elkaar. Voeg als alles goed gemixt is de brie, rode ui en spek toe en roer nogmaals goed.

Tip: extra lekker met rookworst.

 

Boerenkoolstamppot recept | Soluvert.nl

Meer inspiratie

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.