In april kunnen we eindelijk weer genieten van het witte goud! In Nederland zijn de asperges toch wel favoriet rond deze tijd van het jaar. Lekker traditioneel met een gekookt eitje, ham en een botersaus. Maar je hebt ook andere lekkere gerechten met asperge. Lees het recept van Charlotte voor een aspergequiche met tomaat. Nog geen asperges geoogst uit eigen moestuin? Lees in onze tuinkalender hoe je jouw asperges kan oogsten deze maand
Verwarm de over voor op 200 graden. Verwijder de onderkant van de asperges en kook ze met een beetje zout in 8 minuten gaar.
Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Leg de asperges op het bladerdeeg. Klop de eieren los samen met de crème fraîche en peterselie. Bestrooi de asperges met het eimengsel, kaas en eventueel zout en peper.
Bak de quiche ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de tomaten toe. Serveer met een lekkere frisse salade en klaar is je lentegerecht met asperge.
Veel asperges geoogst? Lees ook ook Peer’s heerlijke recept voor witte asperges in een zalmpakketje