Moestuin op je bord: Aspergequiche met tomaat

In april kunnen we eindelijk weer genieten van het witte goud! In Nederland zijn de asperges toch wel favoriet rond deze tijd van het jaar. Lekker traditioneel met een gekookt eitje, ham en een botersaus. Maar je hebt ook andere lekkere gerechten met asperge. Lees het recept van Charlotte voor een aspergequiche met tomaat. Nog geen asperges geoogst uit eigen moestuin? Lees in onze tuinkalender hoe je jouw asperges kan oogsten deze maand 


 

Wat heb je nodig voor dit gerecht voor 4 personen?

  • Bakvorm
  • 300 gram bladerdeeg
  • 500 gram witte asperges
  • Trostomaten
  • 15 gram peterselie
  • 4 eireren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas

 

Zo maak je Charlotte's aspergequiche

Verwarm de over voor op 200 graden. Verwijder de onderkant van de asperges en kook ze met een beetje zout in 8 minuten gaar. 

Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Leg de asperges op het bladerdeeg. Klop de eieren los samen met de crème fraîche en peterselie. Bestrooi de asperges met het eimengsel, kaas en eventueel zout en peper. 

Bak de quiche ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de tomaten toe. Serveer met een lekkere frisse salade en klaar is je lentegerecht met asperge.

Veel asperges geoogst? Lees ook ook Peer’s heerlijke recept voor witte asperges in een zalmpakketje


Meer inspiratie

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.