Peer's tuintip: Je moestuin winterklaar maken

Je moestuin raakt in de wintermaanden steeds leger. De meeste groente en fruit is geoogst en de zomergroente is verwijderd. In november en december is het tijd om je tuin winterklaar te maken, zodat je in het voorjaar weer optimaal kan genieten van jouw moestuin. 

 

De tuingrond winterklaar maken

Beschik je over mest? Dan is dit de perfecte tijd om je grond te bemesten. De mest trekt langzaam in de grond en maakt de grond weer vruchtbaar voor als je in het voorjaar weer flink aan de slag wilt gaan in je moestuin. Geen mest? Spit dan de grond goed uit zodat de vorst diep kan doordringen. 

 


Bomen en struiken snoeien

Snoeien doet groeien! De bladeren zijn allemaal van de bomen afgevallen en zonder dat er gesnoeid wordt, gaat er in het voorjaar niks meer groeien. Tijd dus voor de snoei of hegschaar! 


Wintertips voor in de tuin

Het grote werk in de tuin is nu gedaan. Wij hebben nog wat tips voor de kleine dingen die vaak vergeten worden, maar zeker van belang zijn.

Gebruik je een regenton? Controleer dan of er water in zit. Als het water gaat vriezen zet het uit en kan de ton beschadigen. Sluit ook de waterleiding af.  

Verder is het handig om je gereedschap alvast schoon te maken en de spullen te repareren die kapot zijn. 

 

 

 

 

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.