Gevoelige gewassen beschermen tegen vorst

Het weer in de herfst kan ons flink verrassen met wisselvallig weer. Van mooie zomerse tot koude winterse dagen. Blijf als tuinier dan op je hoede en geef veel aandacht aan je moestuin. Houd het weer dus goed in de gaten. Je wilt namelijk niet dat een paar koude nachten jouw gevoelige gewassen verpesten. In onze nieuwe blog lees je wat je het beste kunt doen om je groente te beschermen tegen de kou.

 

Groeivlies als bescherming tegen de kou | Soluvert


Welke groenten kunnen er tegen kou en welke niet?

Er zijn een aantal groente die beter tegen kou kunnen dan de ander. Denk hierbij aan wortelen, rode biet, prei en pastinaak. Deze groente geven zichzelf van nature suikers om zich te beschermen tegen de kou. Hierdoor smaken ze beter en lekkerder. Daarnaast geeft vorst aan deze planten ook vocht aan de grond wat de groei kan stimuleren. Houd ze wel in de gaten! Te veel vorst is ook weer niet goed. 

 

Groente zoals komkommer, courgette, aubergine en paprika’s kunnen minder goed tegen deze kou. Bescherm deze groente met bijvoorbeeld groeivlies. 

 

Groeivlies beschermt gewassen tegen de kou | Soluvert


Gebruik groeivlies als bescherming tegen kou voor jouw groenten of fruit

Een van de makkelijkste manieren om je groenten en fruit te beschermen is door ze af te dekken. Groeivlies beschermt als een deken tegen kou, wind, storm en hagel, en is lucht- en waterdoorlatend. Het creëert een microklimaat en wanneer het vriest biedt het vlies een goede isolatie. Groeivlies is daarnaast sterk en meegroeiend en houd ook de vogels op afstand. 

 

#tuinhack: Wanneer je een groeivlies in het najaar aanbrengt, kan het de groei van sommige groenten met 1 tot 3 weken vervroegen. 

 

 

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.