Zelf een composthoop maken

Een eigen composthoop maken heeft vele voordelen. Je bespaart een hoop en het is heel milieuvriendelijk! Daarnaast heb je een goede bodem voor bemesting van je planten en bloemen in de tuin of balkon. Je moet de compost goed in de gate houden, waardoor het heel leuk en een leerzaam proces is. 

 

 

Hoe maak je een composthoop

Groente, fruit en tuinafval gooi je meestal in de gft-bak, maar je kunt er ook een compost hoop van maken. Je bespaart een hoop geld en het is heel milieuvriendelijk! Een composthoop bestaat uit verschillende lagen afval. Verteringsprocessen zorgen ervoor dat er bacteriën vrijkomen en na een tijdje verandert dat in compost. Door zo veel mogelijk verschillend afval door elkaar te gebruiken zorg je voor een luchtige berg afval. Hoe luchtiger de berg, hoe sneller je compost hebt. 

 

Zorg voor een goede vochtbalans voor je composthoop

Zorg voor voldoende vocht in de composthoop zodat. Te weinig vocht zorgt voor een laag verteringsproces en dus een langzame compost. Te veel vocht zorgt ervoor dat de compost te zwaar wordt waardoor er geen lucht meer bij kan en de berg kan gaan rotten. Als je beestjes ziet zitten, lekker laten zitten. Die zorgen voor goede composthoop. 

 

 

Gebruik de compostbakken van Soluvert

De compostbakken van Soluvert zijn handig voor het verzamelen van afval. Je bespaart een hoop geld en de donkere kleur van de bak zorgt voor een versneld verteringsproces.

#tuinhack: Gebruik koffiedrap in je composthoop om ongewenste muizen en ratten tegen te gaan in je tuin. 

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.