Charlotte's tuintip: Water in de tuin

Naast de warme dagen in juli hebben we door de extreme weersomstandigheden ook last van hoosbuien en wolkbreuken. Op vele plaatsen vloeit het regenwater in de tuin niet of nauwelijks weg in de bodem. Een regenbestendige tuin zorgt voor minder wateroverlast en is beter voor het milieu. Zo zorg je voor minder verzakking van de grond en geen verstikking van planten en bloemen.

Jouw tuin regenbestendig maken

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een regenbestendige tuin:

Drainage

Regenton

• Planten


Zelf drainage leggen

De oplossing tegen het verstikken van planten en bloemen is drainage. Dit zorgt voor de juiste en effectieve ontwatering. Soluvert drainage is gemaakt van natuurlijke vezels. Hierdoor is het milieuvriendelijk en is er een optimale afvloeiing van grondwater. Kijk in onze kluswijzer hoe je jouw eigen drainage gemakkelijk zelf aanlegt zodat jouw tuin regenbestendig is.


Regenton

Regenwater is een van de gezondste watervoorziening voor de tuin. Door het opvangen van water in een regenton heb je niet alleen het beste drinkwater voor jouw planten en bloemen, maar heb je ook minder last van wateroverlast. Je vangt water op tijdens regenachtige dagen en hebt een voorraad voor de drogere perioden. Een regenton is eenvoudig te plaatsen en waterbesparend.

Planten in de tuin

Verharding of tegels in de tuin zorgen ervoor dat het regenwater niet in de grond kan wegzakken en te snel in het riool beland. Een moestuin en planten in de tuin zijn hiervoor een goede oplossing. Mocht je toch delen willen betegelen of verharden, houd dan rekening met het regenwater. Zorg voor brede voegen tussen de tegels en denk erover na welke richting je het water laat afstromen. Het afstromen kan je beïnvloeden door reliëf in de tuin toe te voegen. Hierdoor begeleid je het water naar de plek waar het goed de grond in kan stromen.

Volgende maand..

Volgende maand behandelen we nog meer tuintips. Ook benieuwd? Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer inspiratie! 

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.