mei 2018

Charlotte's recept van de maand mei: Eetbare bloemen in voorjaarssalade

 

Met dit weer is het lekker om wat lichter te eten, zoals een heerlijke salade. Maar wist je dat je ook bloemen in je salade kunt verwerken?

Mocht je toevallig al eerder de tweejarige planten zoals Maartse viooltjes hebben geplant, dan kan je deze in een overheerlijke salade verwerken.  
 

Wat heeft u nodig om een voorjaarssalade te maken (1 persoon)

  • Takjes verse dille
  • 2 eieren
  • Handjevol Maartse viooltjes
  • Verschillende soorten sla naar keuze
  • Een half bosje radijzen

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Honing, zout en peper naar smaak


Stap voor stap

Stap 1

Meng de gekozen slasoorten met de blaadjes van de radijzen in een schaal. Kook intussen de eieren, zodat je ze in stap 2 in de salade kunt verwerken.

Stap 2

In stap 2 is het veel snijden. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Snijd de radijsjes in plakjes en verdeel ze over de salade met de eieren. Snijd de dille fijn en verdeel ze over de salade. Verdeel als finishing touch de Maartse viooltjes.

Stap 3

Dan is het tijd voor de dressing! Mix alle ingrediƫnten en voeg naar eigen smaak de honing, peper en zout toe. Voeg de dressing vlak voor het opdienen toe zodat de salade knapperig blijft. Smakelijk eten!

Bron inspiratie van dit recept kunt u vinden op: https://www.vandaagwatanders.nl/portfolio-item/voorjaarssalade-met-viooltjes/.

 

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest