maart 2018

Charlotte’s recept van de maand maart: Stoofperen

 

Peren kan je het hele jaar door verkrijgen. Voor deze maand gaan we de laatste peren klaarmaken met een heerlijk recept, namelijk stoofperen.

Wat heb je nodig om stoofperen te koken (4 personen)

  • 1 citroen
  • 1 kg stoofperen
  • 75 suiker
  • 1 kaneelstok
  • 250 ml rode wijn
  • Optioneel: 4 kruidnagels

Stap voor stap

Stap 1

Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten. Zet de peren in een pan en voeg alle ingrediënten toe. Schenk er nog water bij totdat de stoofpeertjes net onder staan.

Stap 2

Laat de peren 2 tot 3 uur op heel zacht vuur stoven. Draai ze om het uur even om zodat ze allen een dieprode kleur krijgen.

Stap 3

Haal de stoofperen na 2-3 uur voorzichtig uit de pan en kook het overgebleven sap verder tot een siroop en schenk deze over de peertjes. Et voilà!

Serveertip: De peren kan je zowel warm als koud serveren. Serveer de peertjes met een bolletje ijs en amandelschaafsel!

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest