Wortel oogsten in

juni

Juni, een maand met veel zon! Plaats een regenton om extra water op te vangen voor de drogere dagen. Geef je moestuin wat extra aandacht deze maand. Alles groeit snel en we kunnen veel gaan oogsten. Onder andere wortels!


Verschillende rassen wortel

De wortel is een van de bekendste groente in Nederland. Ze zijn gezond en lekker en je hebt ze in verschillende variaties en kleuren. Enkele voorbeelden zijn Juwarot, Flyaway F1, Amsterdamse Bak, Chandtenay en de ronde Parijse wortels. Wist je dat je naast oranje wortels ook gele, paarse en rode wortels hebt? Het is erg leuk om verschillende rassen te zaaien om een leuke kleurenmix te oogsten voor in je gerechten!

Wortels uit eigen moestuin oogsten | soluvert.nl


Wortel oogsten uit de moestuin

3 maanden na het zaaien kan je de wortelen gaan oogsten. Veeg het zand een beetje weg zodat je de bovenkant van de wortelen kan zien. Als de wortelen ongeveer 2 centimeter breed zijn kun je ze gaan oogsten. Als de grond zacht is kun je ze voorzichtig aan de stengel eruit trekken. Gebruik bij harde grond een schep die je naast de wortel zo diep mogelijk de grond in steekt. Schep de wortelen er voorzichtig uit. Handige tip: Gebruik een regenton om de grond van de wortelen af te spoelen.

Wortels uit eigen moestuin oogsten | soluvert.nl


Wortel uit de moestuin bewaren

Het liefst eten we de oogst zo snel mogelijk op, maar wortels uit de moestuin kan je prima een paar dagen op een koele donkere plaats bewaren. Wil je ze langer bewaren? Vries ze dan in, ideaal voor in warme gerechten zoals soepen of pastasauzen.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.