Radijs zaaien in

maart

In maart is het moestuinseizoen weer (officieel) begonnen en dat betekent dat we al wat buiten in de volle grond kunnen zaaien! Bijvoorbeeld wortelen, spinazie en raapstelen, maar ook radijs. Als de grond nog te koud is, kan je deze warmer maken door de grond af te dekken met een grondbedekkingsfolie.

Wat heb je nodig om radijs te zaaien?

  • Radijs zaadjes
  • Plek in de volle grond of een bak


Radijs rassen

Er zijn veel verschillende radijssoorten die je kunt zaaien, in verschillende kleuren en maten. Zo heb je de bekende rode en witte radijs, maar ook gele, roze en paarse rassen. In bolvormig formaat, maar ook langwerpig. Het is erg leuk om verschillende rassen te zaaien en een regenboog aan radijsjes uit eigen tuin te oogsten!

Het voordeel van radijs in de moestuin, is dat het kleine plantjes zijn, ze niet veel ruimte nodig hebben en daarnaast snel kiemen en groeien. Al na ongeveer 6 weken kan je genieten van de eerste oogst.


Radijs zaaien

Maak een klein ondiep geultje in de volle grond en stop de zaadjes op een afstand van ongeveer 2cm van elkaar in de geultjes. Dek ze af met een laagje zand en geef regelmatig water. Als je te weinig water geeft, worden de radijsjes te scherp. De radijs heeft niet veel voeding nodig, maar je kan wel wat mest geven.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.