Rabarber planten in

december

De koude maanden komen eraan en dat betekent dat het aardig leeg wordt in je moestuin. Tijd dus om je tuin winterklaar te maken, zodat de grond weer in goede conditie is voor het voorjaar. In december kun je daarnaast ook de nieuwe wortelkluiten van rabarber planten.


Wat is rabarber?

Rabarber is een mooie groente. Het heeft een prachtige rode of groene stengel en wordt zowel koud als warm gegeten. Rabarber wordt vaak gebruikt als compote voor bijvoorbeeld stoofschotels of voor een dessert. Dat komt omdat het een zoete smaak heeft. Op die manier zien we rabarber vaak als fruit, maar het is toch echt een groente.

#Tuinhack: Wist je dat rabarber een eigen drankje heeft? De Rabarcello. Een mooi roze kleurtje en smaakt zowel zoet, zuur als bitter. Het proberen waard dus!

Rabarber planten

Het planten van rabarber is niet zo moeilijk. Zorg er eerst voor dat de grond lekker losligt en verwijder eventueel onkruid. Strooi wat compost en meng het goed door elkaar. Plant de rabarber niet te diep, maar ongeveer 5 centimeter onder de grond. Elke plant moet een ruimte hebben van ongeveer 1 meter. Rabarber heeft namelijk veel voedingsstoffen nodig om te groeien.Onderhouden van rabarber

Zorg ervoor dat je tijdens de wintermaanden compost gebruikt voor de rabarberplant. De compost geeft redelijk wat voedingsstoffen. Gebruik bijvoorbeeld de emmer van Soluvert om de compost in te mengen. Geen compost? Dan krijgt de rabarberplant een bloem die de groei van de plant belemmert. Houd je rabarber dus in de gaten en knip op tijd de bloem af. Naast het in de gaten houden van de rabarber is het ook tijd om de tuin winterklaar te maken. Lees onze handige tips.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.