Pompoen oogsten in

oktober

Oktober is de maand van weersveranderingen en is er kans op de eerste nacht- vorst. Leg een groeivlies over je gewassen om ze te beschermen tegen de kou en regenbuien. Een groeivlies zorgt voor een microklimaat en bij vorst biedt het een goede isolatie.


Wat heb je nodig om pompoen te oogsten?

• Mesje

• Flexibele mand


Pompoen oogsten

Pompoenen kun je in september en oktober oogsten. Als de steel er kurkachtig en droog uitziet is de pompoen rijp om te oogsten. Daarnaast moet de buitenkant hard aanvoelen. Laat bij het oogsten de gehele steel eraan zitten, zodat je de pom- poen beter kan bewaren. Pompoenen kunnen niet tegen nachtvorst, let dus goed op de weersverwachtingen. Als het gaat vriezen moeten de pompoenen geoogst zijn.


Pompoen bewaren

Je kan pompoenen het best op een koele (tussen de 10 en 15 graden) en droge plek bewaren. Op deze manier zijn sommige soorten tot 2 maanden houdbaar. Een gesneden pompoen kan je 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Verpak deze dan eerst met vershoudfolie. Daarnaast kan je pompoen ook invriezen. Blancheer de rauwe pompoen 2 tot 3 minuten en vries daarna in. Lees het recept van Charlotte voor verse pompoensoep uit eigen tuin.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.