Paprika planten in

mei

Paprika, ook bekend als capsicum annuum is een frisse vruchtgroente die je in het vroege voorjaar kunt voorkweken in bakken op de vensterbank.

Er zijn diverse soorten paprika’s die je kunt kweken. De blok- en puntpaprika’s vind je in allerlei kleuren. De zaden kan je in elke tuincentra kopen, maar het is ook net zo handig om de zaadjes van de paprika te gebruiken die je vanmiddag in je salade hebt gebruikt. Na het voorzaaien kunnen de paprika’s vanaf half of eind mei naar buiten. Hoe je dit moet overplanten, leggen wij je haarfijn uit.  

Wat heb je nodig?

 • Voorgezaaide paprika ‘s
 • Grotere potten (ruim 15 liter)
 • Tunnelfolie
 • Plantaardig compost


Paprika planten

Je kunt paprika’s het beste uitplanten in een pot, zodat je ze makkelijk met de zon kunt verplaatsen. Tijdens het groeien hebben ze warmte nodig en staan ze het liefst op een zonnige beschutte plek.


In drie stappen paprika planten

 1. Neem een ruimte pot van ongeveer 15 liter. Plant ongeveer 2-3 planten in de pot op gelijke afstand van elkaar en zo dicht mogelijk bij de potrand.  
   
 2. Zet de pot het liefst dichtbij een bakstenen muur in de zon. De stenen geven namelijk ook nog warmte af. Mocht het eerste bloemetje tevoorschijn komen, verwijder deze dan direct voor een betere oogst. Wanneer je deze in een kas met tunnelfolie plant, behoudt de plant zijn temperatuur.
   
 3. Na 4 tot 6 weken moet je de grond elke week bemesten met vloeibare meststof voor bijvoorbeeld bloeiende kamerplanten of meststoffen voor bloembakken.
Met de komkommers kan je zoveel kanten op qua recepten. Lees hier het favoriete moestuinrecept van Charlotte van de maand mei.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.