Koolrabi oogsten in

september

September is een maand waarin we nog volop groente en fruit oogsten. We hebben de afgelopen maanden al veel voorbij zien komen. Deze maand krijg je handige tips over hoe je het beste koolrabi kan oogsten uit eigen moestuin!

Wat is koolrabi?

Vroeger werd de koolrabi als een vergeten groente gezien, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. De koolrabi groeit boven de grond en heeft een groene of lichtpaarse kleur. Onder de schil is de koolrabi altijd wit. Het is een hele gezonde groente en ook nog eens makkelijk te zaaien en oogsten. Perfect voor in je eigen moestuin! Gebruik de flexibele mand voor bij het oogsten van de koolrabi.
 


Hoe oogst ik koolrabi?

De ideale periode voor het oogsten van koolrabi is tussen juli en november, afhankelijk van wanneer je ze geplant hebt. Snijdt de koolrabi door de dikke steel net boven de grond af. De koolrabi kun je oogsten wanneer ze zo groot zijn als een golfballetje, maar ze zijn nog steeds lekker bij de grootte van een tennisbal.

 


Het bewaren van koolrabi

Je kunt de koolrabi na het oogsten een paar dagen in de koelkast bewaren of een aantal weken in een houten kistje met wat vochtig zand, op een koele plek. Koolrabi is een multifunctionele groente en je kan ze op allerlei verschillende manieren bereiden: bakken, koken, wokken en in de oven. Koolrabi is ook rauw te eten, de smaak is licht pittig met een zoet randje. Heerlijk door een salade bijvoorbeeld. Lees in onze blog de bereiding voor het maken van een frisse salade van koolrabi, appel en geitenkaas.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.