Komkommers oogsten in

juli

 

Juli, een warme maand waarin er veel geoogst kan worden! Zo kan je bijvoorbeeld komkommers, augurken, boontjes, worteltjes en spinazie oogsten, maar ook verschillende soorten fruit, zoals frambozen, bessen en bramen! Let tijdens deze warme maand goed op je gewassen om ziekten en schimmels te voorkomen. Lees handige tips voor het oogsten en bewaren van komkommers uit eigen moestuin!

Wat heb je nodig om komkommer te oogsten?

• Snoeischaartje of mesje

Tuinmand om de oogst in te verzamelen

 


Komkommer uit de moestuin oogsten.

Komkommer is een snel groeiende groente waardoor je ze snel kan oogsten. Het oogsten van een komkommer kun je het beste doen wanneer de komkommer een lengte van 20 à 25 centimeter heeft. Laat de komkommer niet groter worden, want dan wordt hij minder sappig en zelfs een beetje bitter. Gebruik bij het oogsten een mesje of een klein snoeischaartje en snijd het steeltje net achter de komkommer af.

Gebruik een tuinmand met gaatjes zodat je de verse oogst direct onder de regenton kan afspoelen! Door het water weer op te vangen met een tuinmand kan je dit hergebruiken voor het bewateren van je gewassen! win-win!
Komkommer uit de moestuin bewaren

Het beste is natuurlijk om de komkommer meteen na het oogsten op te eten, dan zijn ze het meest vers en smaken ze het lekkerst. Bewaar ze anders ongeveer maximaal 2 à 3 dagen op een donkere koele plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast. Bewaar de komkommer niet in de koelkast! Dan droogt die uit en heb je sneller kans op schimmel.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.