Knoflook planten in

oktober

 

Oktober geeft vaak wisselend weer, maar het is nog steeds een perfecte maand om te zaaien, zodat je ook in de winter kan profiteren van verse oogst uit eigen tuin. Plant deze maand bijvoorbeeld fruitbomen en knoflook!

 

Wat is knoflook?

Knoflook is een plant uit de lookfamilie. Prei, ui en bieslook horen ook bij deze familie en worden ook wel bolgewassen genoemd. Knoflook is officieel een groente, maar het wordt niet bereid zoals de meeste groenten. Het wordt geperst, of gesneden en als extra smaakmaker gebruikt.
 

Knoflook planten | Soluvert


Knoflook planten in het najaar

Knoflook kun je niet zaaien, maar moet je planten. De beste periode om ze te planten is van eind september tot half november. Het voordeel van knoflook, is dat het niet moeilijk te planten en onderhouden is. Het enige wat je nodig hebt, is goede waterdoorlatende grond en een paar teentjes knoflook. Naast het kweken van knoflook in de volle grond, kan je het ook heel goed kweken in een pot. Ideaal voor een moestuin in een kleine tuin of zelfs op het balkon! Meer weten over Container Gardening? Lees onze handige tips.
 

Knoflook planten | Soluvert


Hoe plant je knoflook?

Gebruik grote knoflooktenen voor grote knoflookbollen. Sommige boeren verkopen speciale tenen om te planten maar je kunt ook gewoon de teentjes uit de supermarkt gebruiken. Het planten van knoflook kun je het beste in rijen doen. Plant ongeveer om de 10 centimeter een knoflookteen in een diepte van niet meer dan vijf centimeter. Zorg er voor dat de punt van de knoflook altijd naar boven wijst.

Tuinkalender

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.