IJsbergsla zaaien in

januari

Januari is een maand waarin het flink koud kan worden. Ondanks de vele vorst aan de grond kun je nog steeds een paar groente zaaien. Daarnaast is januari de perfecte maand voor andere voorbereidende klusjes. Bekijk of al je gereedschap nog bruikbaar is voor het komende drukke seizoen en de tuinhekken kunnen wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Deze maand kun je nog ijsbergsla zaaien in eigen moestuin.

 

 

Voorbereiding bij het zaaien van ijsbergsla

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat de grond lekker losligt als je ijsbergsla gaat zaaien. Omdat ijsbergsla een bladgroente is vraagt het om een goed bemeste grond.

Zaaien van ijsbergsla

Bij het zaaien van ijsbergsla kun je lekker vroeg beginnen. Gebruik wel een groeivlies om de sla te beschermen tegen kou, wind, storm en hagel. Zaai de zaadjes op 1 cm diepte in rijen van 35 cm. Het goed groeien van een krop ijsbergsla lukt niet altijd even goed, zaai dus wat extra zaadjes zodat je altijd een goede oogst hebt.

 

 

Onderhouden van ijsbergsla

Na het zaaien van de ijsbergsla geef je het direct flink wat water. Daarna zorg je ervoor dat de grond altijd vochtig blijft zodat je mooie grote bladeren krijgt. Wanneer je blaadjes uit de grond ziet komen, controleer dan zo nu en dan op slakken, die zijn namelijk dol op sla.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.