Fruitboom planten in

oktober

In oktober kunnen de weersverwachtingen alle kanten op. Het kan van een warme nazomerse dag ineens overspringen naar een herfstachtige koude dag. Zo kan dus ook ineens de eerste nachtvorst aan de grond komen. In onze blog lees je meer over hoe je jouw gevoelige gewassen het beste kunt beschermen tegen de kou. Begin oktober is dan ook de ideale periode om een fruitboom te planten, wanneer de grond nog niet bevroren is. Een eigen fruitboom geeft een leuke uitstraling aan je tuin en is ook nog eens super lekker. Aan de slag dus!

 

Fruitboom oogsten | Soluvert


Waar zet je het beste een fruitboom?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het planten van een fruitboom is dat deze bomen graag een zonnige en vruchtbare plek willen hebben. Zorg bij het planten van de fruitboom dat de grond niet te nat is. Als je meerdere fruitbomen wilt planten houd dan genoeg afstand tussen de bomen. Hierdoor heeft de boom ruimte om veel fruit te kunnen laten groeien. 

 

Hoe plant je een fruitboom?

Als je de plek hebt uitgekozen voor het planten van jouw fruitboom moet er eerst een gat gegraven worden van ongeveer 50x50 cm diep. Gebruik een steunpaal bij het plaatsen van een jonge boom. Zet de paal ongeveer 10 cm van de fruitboom af. De hoogte van de paal hangt af van de hoogte van de boom, maar moet in ieder geval 10 centimeter korter zijn dan de kroon. Plaats de boom in het gat en vul het gat met de uitgegraven grond en eventueel met wat bodemverbeteraar. Met behulp van een boomband bevestig je de fruitboom aan de steunpaal. Hierdoor blijft de fruitboom recht staan. Druk de bodem goed aan en geef dan flink wat water. 

 

Verzorging van een fruitboom | Soluvert

 

Het verzorgen van een fruitboom

Een goede verzorging van een fruitboom hangt af van welk soort je hebt. Iedere boom heeft een andere aanpak nodig. Geef voldoende water en snoei wanneer nodig. Vraag bij de aankoop van de fruitboom aan de specialist wat je hebt beste kunt doen. 

 

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.