Courgette oogsten in

juli

Juli is een warme maand waarin veel geoogst kan worden. Zoals peterselie, koolrabi, spinazie, wortel, de eerste boontjes en komkommers, maar ook de courgette.

Wat heb je nodig om courgette te oogsten?

• Mesje

• Flexibele mand


Courgette oogsten

De courgette is een veelzijdige groente die erg snel groeit. De ontwikkeling van bloem tot courgette duurt maar een paar dagen, controleer daarom dagelijks of je de courgette al kunt plukken. Rijpe courgettes zijn meestal tussen de 15 en 20cm lang.

Vaak is de oogst van een courgetteplant erg hoog. Hoe jonger je de courgettes plukt, hoe meer de plant vruchten geeft. Het is daarom belangrijk om de courgettes te blijven plukken. Om ze te oogsten kan je ze het makkelijkst met een mesje aan de steel van de plant lossnijden. Pas op dat je de courgette niet te lang laat hangen, dan is er kans op witziekte. Dit kun je herkennen aan ronde witte vlekjes op de bladeren. Daarnaast hebben grotere courgettes vaak minder smaak.


Courgette bewaren

Bewaar courgettes niet in de koelkast, maar liever in een voorraadkast. De koelkast is te koud, waardoor de courgette smaak verliest. Er zijn ontzettend veel manieren om de courgette te bereiden, je kan ze wokken, grillen, bakken of roosteren. De courgette kan je ongeveer een week bewaren, maar je kunt ze ook rauw invriezen of inmaken.

 

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.