Broccoli zaaien in

mei

Mei is normaal gesproken de eerste maand waarbij de nachtvorst helemaal verdwijnt. Je kunt dus van alles weer in de volle grond zaaien. Bijvoorbeeld lekkere zomergroenten zoals courgettes, komkommer en paprika’s. Bescherm je gewassen deze maand extra door Tunnelfolie met een spanboog te plaatsen. Zo houd je de vroege teelt extra warm en vochtig. Deze maand gaan we broccoli zaaien in de volle grond in je moestuin. 

 

Verschillende soorten broccoli

Broccoli is een van de gezondste groente. Er zitten super veel vitamines in een broccoli en is op heel veel vlakken goed voor je. Een paar extra roosjes broccoli eten is dus zeker niet zo erg! Je hebt verschillende soorten broccoli, die ook op verschillende manieren geplant moeten worden. Zo heb je naast de groene broccoli ook nog een paarse variant. 

 

Broccoli zaaien in eigen moestuin

Van februari t/m juni kun je broccoli zaaien. Let er wel goed op welke soort je pakt. Je hebt namelijk zomer en winter broccoli. De winter broccoli zaai je binnen onder een glas en de zomer broccoli vanaf mei in de volle grond. Zaai de zaadjes ongeveer op 45 centimeter van elkaar. Broccoli kan groot worden en heeft daarom veel ruimte nodig. Geef de broccoli om de paar dagen een beetje water. 

#tuinhack: Gebruik stro rond je broccoli plantjes. Het stro gaat verdamping van het vocht in de grond tegen en houdt het vocht in de grond.

 

 

Bescherming bij het zaaien van broccoli

Je moet goed op je broccoli letten. Vogels vinden namelijk de jonge bladeren van de broccoli erg lekker. 

Gebruik de tunnelfolie inclusief spanboog ter bescherming voor insecten en vogels. Daarnaast geeft het een constant klimaat wat voor broccoli heel belangrijk is. 

 

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.