Bloemkool oogsten in

juli

Juli is een warme maand. Houd je moestuin goed in de gaten en geef voldoende water! Door de droogte kunnen veel groenten namelijk doorschieten. In juli kan er dus veel geoogst worden: komkommers, augurken, wortelen en boontjes, maar ook de koolsoorten kunnen geoogst worden. Deze maand vertellen we je hoe je het beste bloemkool kunt oogsten uit eigen moestuin. Wil je de bloemkool direct verwerken in een recept? Lees in onze nieuwe blog hoe je er een heerlijke bloemkoolpizza van kunt maken!

 

 

Verschillende soorten bloemkool

Bloemkool is in Nederland een van de populairste groente en heel erg gezond. Het behoort net zoals alle koolsoorten tot de kruisbloemfamilie. In Nederland wordt er veel bloemkool geteeld, maar ze komen ook uit Spanje, Frankrijk en Italië. We kennen verschillende soorten bloemkool rassen. De meest bekende is de witte bloemkool, maar je hebt ook paarse, groene en oranje bloemkool. 

 

Bloemkool oogsten uit eigen moestuin

Bloemkool kun je vanaf begin juli tot september oogsten. Wanneer de bloemkool de juiste grootte heeft, kun je deze het beste zo dicht mogelijk bij de steel afsnijden. Let op dat de kool niet doorschiet, dit herken je doordat hij wat omhoog gaat staan. Je moet er dan voor zorgen dat je de bloemkool zo snel mogelijk oogst. 

 

#Tuinhack: Wist je dat je de bladeren van de bloemkool ook kunt eten? Verwerk ze gefrituurd, geroosterd of gebakken in een gerecht of soep ! 

 

 

Het bewaren van bloemkool

Bloemkool is niet per se een groente om te bewaren. Het lekkerst is als je de bloemkool na de oogst meteen verwerkt. Toch te veel oogst? Dan kun je de bloemkool het beste bewaren in de vriezer. 

Snijd de roosje apart van elkaar en vries ze in. Wanneer je ze dan weer wilt eten voeg je de bevroren bloemkool toe in kokend water, dan zijn ze het lekkerst. Bewaar de bloemkool in de vriezer niet langer dan 2 tot 3 maanden. 

 

#Tuintip: In juli kan er veel geoogst worden. Houd groente en fruit dus goed in de gaten want je wilt niet dat ze doorschieten. Zo kun je heel de zomer genieten van verse producten met de beste kwaliteit om heerlijke recepten mee te maken. 

Tuinkalender

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.