Aubergine oogsten in

augustus

Augustus is de maand van het oogsten! Deze maand kun je onder andere komkommers, aardbeien, pruimen, courgettes en perziken oogsten, maar ook de aubergine. Geef ze deze maand genoeg water en zorg voor vruchtbare grond door te bemesten en onkruid te wieden.

Wat heb je nodig om Aubergine te oogsten?


Aubergine oogsten

Een aubergine eet je nooit rijp, ze zijn dan erg bitter en niet lekker meer. Het rijpen duurt erg lang en dan is de aubergine niet meer eetbaar. Bij het oogsten van een aubergine is het belangrijk om te kijken naar de kleur en of ze zacht in te drukken zijn. De aubergine moet donkerpaars zijn en een gladde en stevige schil hebben. De grootte en vorm hangt af van het ras dat je zaait. Door regelmatig te oogsten maakt de plant sneller nieuwe vruchten aan. Aubergines groeien makkelijker in een pot dan in de volle grond. In een pot zijn de weersomstandigheden makkelijker te controleren. Een zwarte plastic mand is het beste, aangezien deze sneller opwarmt in de zon en vocht beter vasthoudt. Om de aubergine te oogsten, kan je ze het makkelijkst met een scherp mesje of een knipschaar van de plant snijden.


Aubergine bewaren

Een aubergine uit eigen tuin is minder lang houdbaar dan de aubergines uit de supermarkt. De vrucht is maximaal 3 dagen te bewaren op een donkere, koele plek. In de koelkast bederven ze sneller, maar je kan ze wel invriezen. De vrucht is niet rauw te eten en moet altijd verhit worden.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.