Asperge oogsten in

april

April is de maand van het uitbreiden! De lente is begonnen en dat betekent dat we nog meer kunnen gaan zaaien in de volle grond. Denk deze maand aan het zaaien van bietjes, broccoli, rodekool of koolrabi. Daarnaast is april ook dé aspergemaand. Deze maand handige tips voor het oogsten en bewaren van Asperges!


Witte asperge oogsten

De oogst van de witte asperge is een lastig klusje. Je kan gebruik maken van een aspergesteker of een mes. Als er barstjes in de grond zitten is de asperge klaar om te oogsten. Maak een gaatje in de grond en snij de asperge voorzichtig diep af. Maak daarna het bed weer dicht.

Groene asperge oogsten

Groene asperges zijn makkelijker te oogsten dan witte asperges. Je oogst de asperge door de stengel af te snijden als deze ongeveer 25 centimeter lang is. Niet langer, want dan kunnen de asperges houtig worden.


Asperge bewaren

Zoals bij elke oogst uit eigen tuin, eet je de groente het liefst dezelfde dag nog vers op. De asperge is 1 of 2 dagen te bewaren. Bewaar de asperges in een natte theedoek in de koelkast. Fris ze voor het verwerken dan even in koud water. Wil je de asperge langer bewaren? Dan kan je deze rauw invriezen.

Tuinkalender

Wat heb je nodig?

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.