Moestuin op je bord: Bloemkoolpizza met tomatensaus, mozzarella en groente

In juli kunnen we lekker veel groente oogsten uit eigen moestuin. Verse groenten na de oogst zijn het lekkerst om meteen te bereiden! Lees het recept van Peer voor een verse bloemkoolpizza met veel groente uit eigen moestuin. Nog geen eigen bloemkool geoogst? Lees in onze tuinkalender hoe je het beste jouw bloemkool kunt oogsten uit eigen moestuin. 

 

 

Wat heb je nodig voor een bloemkoolpizza?

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 ei
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram geraspte mozzarella kaas
  • 125 gram mozzarella bol
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 gedroogde basilicum
  • 70 gram tomatenpuree
  • Verse groente uit eigen moestuin

 

 

Zo maak je Peer's bloemkoolpizza

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze goed af. Stop de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal tot fijne korrels. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een rasp gebruiken. 

Laat de gemalen bloemkool een paar minuutjes koken en daarna goed uitlekken. Gebruik een schone theedoek om vervolgens de bloemkool in te stoppen en deze goed uit te wringen. Doe dit net zo lang totdat er geen vocht meer uit de theedoek komt.

Meng in een kom de gemalen bloemkoolroosjes samen met de geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas, oregano, basilicum en een snufje zout. Als dit goed gemengd is voeg je het ei erbij en meng je alles nog een keer goed door elkaar.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en giet het bloemkoolmengsel erover. Verdeel geleidelijk over de bakplaat, druk met de bolle kant van een lepel goed aan totdat je een dunne gladde bodem hebt. 

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 8 minuten. Haal de bakplaat met de bloemkoolboden uit de oven en bekleed deze met de tomatenpuree, plakjes mozzarella en de verse groente naar keuze uit eigen moestuin. 

Plaats de bloemkoolpizza weer terug in de oven en bak deze totdat de mozzarrella goed gesmolten is. 

Klaar is jouw gezonde pizza met bloemkoolbodem! 

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.