Moestuin op je bord: Aardbeien-speculaas trifle

Dit dessert is echt wat voor in de zomer. Heerlijke zoete aardbeien, een kruimel van speculaas en luchtige room. Verwerk je vers geoogste aardbeien in deze heerlijke aardbeien-speculaas trifle voor 4 personen!


Wat heb je nodig?

  • 450 gram aardbeien
  • 2 el basilicum
  • 200 gram biscuit
  • 3 el suiker
  • 300 gram geleisuiker
  • 250 gram platte kaas
  • 150 gram roomkaas
     

Stap voor stap

Stap 1: Breng 300 gram aardbeien met de geleisuiker en de basilicum aan de kook.

Stap 2: Laat het 15 minuten op laag vuur doorkoken. Zet het vuur uit, haal de gelei door een zeef en laat het even afkoelen.

Stap 3: Maal de biscuit fijn in een blender of keukenmachine en snijd de overgebleven aardbeien in kleine stukjes.

Stap 4: Meng de platte kaas, roomkaas en suiker met elkaar totdat de suiker helemaal opgelost is.

stap 5: Verdeel de helft van de verkruimelde biscuit over 4 glazen. Doe de helft van het roommengsel in de glaasjes, 2/3 van de aardbeien stukjes daarbovenop en tot slot de aardbeiengelei. Herhaal dit zo nog een keer zodat je een mooie verdeling ziet in het glaasje. Zet het vervolgens een uurtje in de koelkast.

Stap 6: Voordat je het serveert werk je de trifle nog even af met de laaste aardbeienblokjes en wat fijngehakte basicilum. Klaar is je zomerse fruitdessert!

 

Meer inspiratie

2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.