december 2016

Kerstboom verzorgen

thinkstockphotos-5019759481491492838_433463705.jpg

Ja, het is al bijna zover! Kerst staat voor de deur. Een kunstboom heeft weinig onderhoud nodig. Maar een echte kerstboom geeft daarentegen net wat extra’s door de oneffen takken en de verse dennengeur.

Heb je een echte kerstboom gekocht, volg dan onderstaande tips op om te zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft:

1. Niet te dicht bij de verwarming

Zet de boom niet te dicht bij de verwarming om uitdroging te voorkomen. Door uitdroging vallen de naalden er sneller uit.

2.    Water
Geef de boom met kluit een paar liter water. Daarna heeft de boom dagelijks aan een halve tot 1 liter water per dag nodig. 

3.    Voeding
Universele voeding houdt de boom langer in conditie en helpt tegen het uitvallen van de naalden. 

Kerstboom behouden?

Wil je de kerstboom behouden? Plant hem dan na de kerstdagen zo snel mogelijk in de volle grond. Vriest het? Wacht dan met planten. Bedenk wel dat de kerstboom wel tientallen meters hoog kan worden. Hoe te onderhouden? Lees onderstaande tips:

1.    Wennen aan temperatuur
Laat de boom weer wennen aan het koude temperatuur door hem paar dagen in de schuur, garage of berging te zetten.

2.    Planten 
Verwijder het gaasnet en snijd/knip de pot los. Maak een diep gat, plaats de boom en doe er goede potgrond in. Geef gedurende de eerste paar maanden elke week flink wat water.

3.    Volgend jaar weer als kerstboom?
Wil je de boom volgend jaar weer als kerstboom gebruiken? Plant de boom dan met pot en al in de grond. Laat de pot iets boven de grond uitsteken en geef regelmatig water.

Soluvert wenst je fijne dagen en een goede kerst(boom)!