Do it yourself: Tuin winterklaar maken

In november is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Het is belangrijk om in deze maand voor een goede basis te zorgen, zodat je in het voorjaar de grond gemakkelijk kunt verwerken. Door de tuin nu vrij te maken van zomergroenten en door compost te strooien, zullen planten en bomen komend seizoen sterker en gezonder groeien. 

1. Zomergroente verwijderen

November is de maand om afgevallen blad op te ruimen en zomergroente te verwijderen. Bij het vrijmaken van de tuin van zomergroente, houd je plantenresten over. Deze plantenresten kun je gebruiken bij het starten van een nieuwe cyclus, door ze op de bodem van een geul te planten. Verzamel de rest van de zomergroente en het afgevallen blad in een flexibele mand. Zo kan je alles makkelijk verplaatsen naar de compostbak.


2. Omspitten van de tuin

Spit alle grond los in de tuin nadat je alle groenten en onkruid hebt verwijderd. Pro- beer hierbij de grond ook echt te keren voor het beste resultaat. Na het omspitten kan je de bodem gaan voeden.


3. Water in de tuin

Sluit en tap de buitenkraan af en controleer of de gieters leeg zijn gegooid. Vergeet niet de tuinslang van de buitenkraan af te draaien en het water uit de slang te laten lopen.

Wat heb je nodig?

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.