Charlotte’s recept van de maand november: Boerenkoolstamppot

Na het winterklaar maken van de tuin is het tijd om op te warmen met een heerlijke stamppot. Wij gaan voor de klassieke boerenkool stamppot, maar geven je ook tips om er je eigen draai aan te geven!

Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 600 gram boerenkool
  • 1 kilo aardappels
  • 2 rookworsten
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper en zout

Stap voor stap

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg hierop de aardappels. Voeg hier 2,5 deciliter water aan toe, samen met een snufje zout. Breng de boerenkool en de aardappels op matig vuur afgedekt aan de kook. Laat de boerenkool circa 10 minuten slinken.

Stap 2

Haal de rookworsten uit de verpakking. Leg deze bovenop de aardappels en laat de boerenkool en aardappels nog ongeveer 15 minuten gaar koken. Haal hierna de rookworsten uit de pan, maar houd ze warm onder het deksel. Giet de boerenkool en aardappels af en vang het kookvocht op in een kom.

Stap 3

Stamp de boerenkool en aardappels fijn met behulp van een stamper. Voeg de boter en de azijn toe en roer alles goed door elkaar heen. Eventueel voegt u een beetje kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel de boerenkool stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de stamppot.

Eigen draai

Houd je van pittiger eten? Het is ook heerlijk om wat mosterd door de stamppot heen te roeren. Bovendien kunt u variëren door uitjes door de stamppot heen te doen. U kunt uw gasten ook verrassen met een ander stukje vlees dan rookworst. Smakelijk eten!

Volgende maand…

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook en Pinterest.

Boerenkoolstampot
Boerenkool

Meer inspiratie

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.