november 2016

5 tips om je tuin winterklaar te maken!

mar5_spruitjes.jpg

Tuinplezier in het voorjaar

Naast oktober is november een ideale maand om je tuin winterklaar te maken. Het weer is aangenaam, het zonnetje schijnt met af en toe een bui. Als je je tuin goed winterklaar maakt, heb je er in het voorjaar veel plezier van! Hier komen de 5 Soluvert tips:

Tip 1: Verwijder uitgebloeide bloemen. Knip deze af, maar laat de bladeren zitten. 

Tip 2: Maai het gras vanaf deze maand niet te kort (tot 3-4 cm) en bemest deze met wintermeststof. Het grasmaaisel kan je mooi in een compostbak bewaren. 

Tip 3: Bescherm je planten tegen de vorst. Pak ze bijvoorbeeld in met jute en daartussen van stro en droog blad. Of gebruik wat groeivlies als een deken tegen de kou. Bij vries biedt het vlies een goede isolatie (iglo-effect) en is lucht- en waterdoorlatend. 

Tip 4: Tot in de eerste week van december is het nog mogelijk om bloembollen te planten. Plant ze en verras jezelf in het voorjaar met deze prachtige bloemen uit eigen tuin.

Tip 5: November zou november niet zijn als het niet zoveel zou regenen. Regenwater één van de gezondste watervoorziening voor uw tuin. Vang de regendruppels op met een regenton