mei 2017

Peer's recept van de maand juni

06-mar5-soluvert-juni-4774-small.jpg

Verse aardappelsalade

Aardappelsalade heb je in verschillende recepten en ze allen zijn supermakkelijk te maken. Altijd lekker voor in de middag en als bijgerecht bij de barbecue. Als het goed is heb je de vroege aardappelen al geoogst, dus deze kan je hier goed bij gebruiken. 

Wat heb je nodig?

  • 1 kg krieltjes
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 lente-uitjes
  • 4 hardgekookte eieren
  • Ongeveer 6 el olijfolie
  • Kruiden, peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 4 plakjes gesneden bacon


Stap voor stap

Stap 1
Kook 15-20 minuten de aardappeltjes. Giet ze af en laat ze 1 minuut drogen. 

Optioneel is het toevoegen van de bacon. Snijd ze in plakjes en bak ze krokant.

Stap 2
Nu is het tijd voor het sausje. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de azijn, olijfolie, mosterd en lente-ui in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

Stap 3
Snijd de hardgekookte eieren in partjes. Voeg deze toe aan het sausje en de aardappelen. Laat de smaak even intrekken, voeg de kruiden naar keuze en smaak toe en het is klaar om te serveren. Eet smakelijk!


Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest