december 2017

Peer’s recept van de maand december: Wortelsoep

mar5-wortelsoep.png

Na het oogsten van de winterwortelen en vooral met dit weer is het heerlijk om een lekker, warm soepje in huis te hebben. Vandaar de keuze van deze maand: winter wortelsoep!

Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 1 kilo winterpeen
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 liter kraanwater
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 cm verse gember (als extra toevoeging)

Stap voor stap

Stap 1

Snijd de ui en de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan en bak kort de uitjes, knoflook met de gember.

Stap 2

Schil de winterpeen en snijd deze in plakjes en bak deze 2 minuten mee. Voeg het water, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook tot de winterpeen gaar is.

Stap 3

Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met wat peper en zout.

Extra tip: Maak er wat brood met kaas en ui uit de oven bij. Heerlijk om in de soep te dippen!

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest