augustus 2017

Peer’s recept van de maand augustus: Plaattaart met aardbeien

mar5-plaattaart.png
Heerlijke plaattaart als nagerecht bij een feestje of bijvoorbeeld na een barbecue. Hoe leuk is dat als je ook nog eens kunt zeggen dat de aardbeien uit eigen tuin komen!
 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardbeien 
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel water
  • 160 gram lemon curd 
  • Optioneel: 1 tak muntblaadjes


Stap voor stap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakpapier in een bakplaat. Laat de randen vrij en prik een aantal gaten in het deeg. Bak het deeg ongeveer 20 minuten goudbruin en laat deze 15 minuten afkoelen. 
 
Stap 2
Snijd de aardbeien in plakjes. Meng de mascarpone en het water en klop deze met een garde tot een luchtig mengsel. Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en breng daarover het mengsel van mascarpone en water aan. Verdeel de aardbeien over de taart en klaar! De muntblaadjes kan je in reepjes snijden en over de taart verdelen voor net wat extra’s. 
 

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest